28563611

Akupunktur behandling (vestlig medicinsk)

Også kaldet Trigger-punkts akupunktur kan i visse tilfælde med fordel kombineres med enten fysiurgisk massage, zoneterapi eller anden komplementær behandling. TP-akupunktur behandler fortrinsvis smerter, ømhed og ubalancer i relation til bevægeapparatet, såsom (skulder, nakke, lænde-smerter, tennis-albue, musse-arm, med videre).

Til medicinsk akupunktur hører også bruge af øreakupunktur, som er en  effektiv måde at tilgå både bevægeapparatet og organsystemerne idet øret har reflekszoner til hele kroppen.

Hvor der er behov ekstra stimulering eller udrensning af affaldsstoffer kan benyttes ‘cupping’,- en årtusind gammel praksis, som brugs alene eller som supplement til akupunktur.

Øreakupunktur, såvel som trigger points akupunktur er affødt af teknikkerne i og filosofien bag Traditionel Kinesis Medicin, (TCM).

Kinesisk medicin

I akupunktur arbejdes der med tynde, sterile en-gangs nåle som, når de sættes i bestemte punkter på kroppen, stimulerer, lindrer og helbreder ved at øge blodtilstrømningen, tilføre næringsstoffer og fremme kroppens endorfin koncentration til et vævsområde eller en muskelgruppe.